daryaa daryaa .

daryaa

دز چهارم واكسن كرونا به چه كساني تزريق مي‌شود؟

يك مقام مسئول در وزارت بهداشت از جزئيات واكسيناسيون دز چهارم كرونا خبر داد.

به گزارش تازه‌نيوز و به نقل از ايرنا، رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با تاكيد براينكه دز چهارم واكسن كرونا براي افراد عادي تزريق نمي‌شود، گفت : دز چهارو واكسن كرونا فقط براي كساني كه سيستم ايمني ضعيف دارند و يا برخي بيماران خاص انجام خواهد شد.

محمد مهدي گويا روز چهارشنبه در يك نشست خبري مجازي گقت: افرادي كه سيستم ايمني ضعيف دارند و برخي بيماران خاص به دليل اينكه در معرض خطر ابتلاي شديد به كرونا هستند، بايد دز چهارم واكسن را تزريق كنند.

وي اظهار داشت: در حال حاضر موارد ابتلا و مرگ و مير ناشي از كرونا ۲ تا ۳ هفته اخير در كشور كاهش يافته و البته اين وضعيت در همه استانها يكسان نيست اما بطور كلي  شاهد سير نزولي روند بيماري هستيم اما بايد در نوروز مراقب باشيم تا كرونا اوج نگيرد.

مقالات بيشتر:محضر عقد شيك تهران

گويا تصريح كرد: از مردم مي خواهيم شيوه نامه هاي بهداشتي را بويژه در ايام نوروز بيشتر رعايت كنند تا همچنان شاهد روند كاهش بستريها، ابتلا و مرگ و مير ناشي از كرونا باشيم و به روزهاي گذشته تلخ برنگرديم.

وي در مورد شيوع سويه جديد كرونا در كشور چين، اظهار داشت: آنچه در اين كشور مشاهده شده، اميكرون است و سويه جديد نيست، البته چين با موارد طغيان بيماري كرونا با اجراي قوانين سخت گيرانه، برخورد مي كند و اگر مشاهده كنند كه بيماري در حال شعله ور شدن است، قوانين شان سخت گيرانه تر مي شود.

گويا در اين نشست با بيان اينكه  چهار ميليون و ۱۲۹ هزار دز واكسن كرونا به مهاجران در كشور تزريق شده است، اين دستاورد را موفقيت توصيف كرد و گفت: از اين تعداد حدود ۲ ميليون ۶۰۰ دز واكسن از طريق اهدايي سازمان ملل به ايران بوده و مابقي را وزارت بهداشت تامين كرده و مهاجران واكسينه شدند.

وي تصريح كرد: در كشورهاي اروپايي كه مهاجران و پناهندان زيادي دارند، چنين خدمتي ارايه نشده است و از مجموع چهار ميليون و ۱۲۹ هزار دز واكسن تزريق شده، ۲ ميليون و ۱۹۶ هزار يك نوبت و يك ميليون و ۶۲۷ هزار ۲ نوبت و مابقي در ۳ نوبت در برابر كرونا واكسينه شدند.

رئيس مركز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: در بسياري از مواقع برنامه واكسيناسيون با مراجعه به منازل انجام شده زيرا متقاعد كردن آنها با توجه به اهميت واكسيناسيون سخت بوده و ما مرتب در حال اطلاع رساني بوديم كه جمعيت مهاجر كشور در برابر كرونا واكسينه شوند.

گويا گفت: براي تشخيص كرونا  حدود يك ميليون و ۹۴ هزارنفر از اين اتباع مهاجر  كه داراي علائم بودند مورد آزمايش قرار گرفتند و از اين تعداد  حدود ۱۰۳ هزارمورد تست مثبت كرونا بوده و حدود ۵۷ هزار و ۹۰۰ نفر در بيمارستان بستري شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

وي در پايان  به چگونگي كنترل سلامت و واكسيناسيون مسافران نوروزي از طريق پلاك خودروهاي شخصي اشاره كرد و اظهار داشت: اطلاعات كافي در اين زمينه ندارد و بايد مسوولان مربوطه پاسخ دهند.

مقالات ديگر:وكيل در اروميه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۱۵:۰۷ توسط:daryaa موضوع: نظرات (0)

۲۰ اسفند ازدواج و طلاق ثبت نمي‌شود

سامانه ثبت وقايع ازدواج و طلاق روز جمعه ۲۰ اسفند ماه جاري با اختلال مواجه خواهد شد و امكان ثبت وقايع وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم، كانون سردفتران ازدواج و طلاق به نقل از دفتر توسعه خدمات ثبتي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور از اختلال در سامانه ثبت ازدواج و طلاق خبر داد.

مقالات بيشتر:سالن عقد غرب تهران

اين كانون اعلام كرد: به منظور اصلاح و جابجايي  زيرساخت هاي فني، روز جمعه مورخ 20 اسفند ماه جاري، سامانه ثبت وقايع ازدواج و طلاق با اختلال مواجه خواهد بود و امكان ثبت وقايع وجود ندارد.

مقالات ديگر:وكيل كيفري غرب تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۲۷:۳۲ توسط:daryaa موضوع: نظرات (0)

استفتاء از رهبري درباره شرط حق طلاق زن

55 آنلاين:آيا دختر مي تواند ضمن عقد ازدواج شرط كند كه در صورت ازدواج مجدد شوهر، حقّ طلاق داشته باشد؟

حضرت آيت‌الله‌العظمي خامنه‌اي به پرسشي درباره حق طلاق زن پاسخ گفته است.

متن پرسش و پاسخ مطرح شده بدين شرح است:

سؤال: آيا دختر مي تواند ضمن عقد ازدواج شرط كند كه در صورت ازدواج مجدد شوهر، حقّ طلاق داشته باشد؟

مقالات بيشتر:سالن عقد شيك

جواب: شرط حق طلاق براي زن، باطل است، مگر شرط شود كه زن، وكيل شوهر در طلاق دادن باشد كه اگر او مجددا ازدواج كرد، زن بتواند از طرف شوهر خود را طلاق دهد؛ در اين صورت شرط، صحيح است.

منبع: اقتصاد نيوز

مقالات ديگر:تالار شرق تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۲۱:۳۳ توسط:daryaa موضوع: نظرات (0)

جنجال بر سر ازدواج سفيد و فرزند حاصل از آن/ قوانين اسلام چه مي‌گويند؟

رويداد۲۴:اين نامه تفصيلاتي هم دارد. گفتند اين نامه از سوي يكي از شاگردان قديمي امام ارسال شده است. وقتي حاج سيد احمد اين جواب را ديده بود با تعجب از امام پرسيده بود شما لفظ را واجب مي‌دانستيد هرچند معتقد بوديد كه فرقي نمي‌كند به عربي باشد يا فارسي يا زبان ديگري. امام فرموده بودند كه اين نامه از سوي يكي از شاگردان قديمي امام ارسال شده است. وقتي حاج سيد احمد اين جواب را ديده بود با تعجب از امام پرسيده بود شما لفظ را واجب مي‌دانستيد هرچند معتقد بوديد كه فرقي نمي‌كند به عربي باشد يا فارسي يا زبان ديگري. امام فرموده بودند كه من مدتهاست مبناي ام اين شده است كه نكاح معاطاتي صحيح است.

ازدواج سفيد

رويداد۲۴ زينب غبيشاوي: ماجرا از اين قرار است كه نوشين معراجي نويسنده فيلم «نمور» در جشنواره فجر در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص حلال‌زاده نبودن يكي از شخصيت‌هاي فيلم به نام آرام، اينگونه مي‌گويد: «اگر دو نفر همديگر را دوست داشته باشند حتي اگر عقد شرعي نكرده باشند فرزندي كه به دنيا مي‌آورند حلال زاده است.»

همين سخنان باعث انتقاد بسيار زيادي به او ميشود كه در نهايت منجر به عذرخواهي اين نويسنده شد. انتقاد‌ها از اين نويسنده به نملز جمعه هم رسيد و برخي خواستار برخورد با اين او و همچنين وزارت ارشاد شدند. حجت الاسلام عالي روحاني حوزه در اظهاراتي تند گفت: «آن خانم داوري كه تو جشنواره حرف ازدواج سفيد را زد، مسئولين ارشاد تو دهنش بايد مي‌زدند. تو غلط مي‌كني درباره چنين چيزي نظر مي‌دهي»

مقالات بيشتر:هزينه سالن عقد

پس از انتقاد، اين بحث آغاز شد كه شرع اسلام درباره اين مسئله چه مي‌گويد. در اسلام عبارتي به نام فرزند حرام‌زاده است كه به فرزندي گفته مي‌شود كه نطفه او مرد و زني بسته شود كه عقد شرعي ميان آن‌ها جاري نشده باشد.

در ايران طي سال‌هاي اخير برخي به سمت ازدواج سفيد روي آورده‌اند. در اين ازدواج، زن و مرد بدون اينكه عقدي اسلامي ميان آن‌ها جاري شده باشد، با هم زندگي مي‌كنند و ممكن است بارداري هم صورت بگيرد.

بحث اصلي اما از اينجا آغاز شد كه وضعيت فرزند در فقه اسلامي چيست؟ چه آنكه از يكسو طبق آيات و روايات، نوزادي كه متولد مي‌شود، مظهر پاكي است اما از سوي ديگر به فرزندي كه از پدر و مادري بدون عاقد اسلامي به دنيا آمده، لفظ حرام زاده داده مي‌شود.

البته در روزهاي گذشته استفتايي از عقد معاطاتي (عقد غير رسمي به لحاظ اسلام) از آيت الله خميني منتشر شد كه نظر ايشان در مورد بر حلال‌زادگي فرزند بود. سيدرضا طباطبايي استاد حقوق دانشگاه درباره اين سند گفته «اين نامه تفصيلاتي هم دارد. گفتند اين نامه از سوي يكي از شاگردان قديمي امام ارسال شده است. وقتي حاج سيداحمد اين جواب را ديده بود با تعجب از امام پرسيده بود شما لفظ را واجب مي‌دانستيد هرچند معتقد بوديد كه فرقي نمي‌كند به عربي باشد يا فارسي يا زبان ديگري. امام فرموده بودند كه من مدت‌هاست مبناي‌ام اين شده است كه نكاح معاطاتي صحيح است.»

هرچند برخي روحانيون فرزند حاصل از ازدواج معاطاتي را در اسلام مشروع مي‌دانند، اما اين موضوع درباره همه صدق نمي‌كند. مثلا سيدمحمد غروي معتقد است در هر صورت بچه نامشروع است چون رابطه جنسي نامشروع است و به تبع آن، خود بچه هم نامشروع خواهد بود. غروي به رويداد۲۴ مي‌گويد: برخي گفته‌اند اگر دو نفر باهم در ارتباط باشند، بر اساس عشق است بنابراين ايجاد نطفه ايراد ندارد؛ اين در حالي است كه اساسا رابطه جنسي نامشروع بين زن و مرد حرام است بنابراين نطفه‌اي كه حاصل مي‌شود هم حرام است. سخناني كه در جشنواره فيلم فجر مطرح شد، ناظر بر ترويج ازدواج به اصطلاح سفيد است. اگر جنيني از يك رابطه نامشروع ايجاد شود، بچه غير مشروع است اما سقط آن جنين هم جايز نيست. به طور كلي سقط جنين در هر زماني حرام است، حتي قبل از اينكه روح در او دميده شود. جنيني كه ايجاد مي‌شود حتي از رابطه نامشروع باز هم حرمت دارد و چون انسان است ما نمي‌توانيم به بهانه نامشروع بودن او را از بين ببريم.

غروي مي‌گويد اينگونه هم نيست كه كسي بگويد چون نطفه او پاك نبوده ممكن است مشكلات اخلاقي داشته باشد و محكوم به اين جريان‌ها باشد زيرا او مي‌تواند مسير ديگري را براي خود انتخاب كند و در مسير سعادت قرار بگيرد. از سوي ديگر در اين بچه حس ناخواسته بودن هم وجود دارد چرا كه پدر و مادر او، در دوران بارداري ممكن است به هر دليلي او را نخواهند و اين حس خواسته نشدن در بچه ايجاد خواهد شد. اين را بدانيم هم قرار نيست كه چون به لحاظ اسلام از رابطه حرام به دنيا آمده مسير زندگي‌اش بدبختي و شقاوت باشد.

او ادامه داد: وقتي بچه‌اي از اين راه به دنيا مي‌آيد ممكن است ديگران اين لفظ را به او بدهند و در روحيه او تاثير گذار باشد، همه كه اين نكات اخلاقي را رعايت نمي‌كنند. همچنين مادر و پدر اين بچه آن علاقه‌اي كه بايد را به او ندارند و مادرش از ابتدا او را نمي‌خواسته و همواره به دنبال سقط بوده است لذا همه اين مسائل بر زندگي كودك موثر است، و اين بچه گناهي ندارد كه بخواهد اين مسائل را تحمل كند، براي همين است كه اسلام اين مسائل را پيش‌بيني كرده كه بي‌بند و باري رواج پيدا نكند و عشق و تربيت فرزند در مسير درستي قرار بگيرد. البته نكات بسيار زيادي در اين خصوص وجود دارد كه گفتگوي مستقلي را مي‌طلبد. مثلا محرمات اين بچه سر جاي خود است مثلا عمو دايي و خاله و نزديكانش به او محرم هستند و فقط از همديگر ارث نمي‌برند.

مقالات ديگر:دندانسازي در تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ اسفند ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۴۲:۲۹ توسط:daryaa موضوع: نظرات (0)